Макадамия – Царица на ядките

Чудили ли сте се защо цената на Макадамията е толкова висока и се нарича с това величествено име: „Кралицата на ядките“? Отговорът се дължи не само на съдържанието на хранителни вещества, но и на сложността на събирането и преработката и. Тя също се свързва с няколко ползи, като добро храносмилане, здравето на сърцето и контрол на кръвната захар.

1.Пълни с антиоксиданти

Както повечето ядки, ядките макадамията са чудесен източник на антиоксиданти.

Антиоксидантите неутрализират свободните радикали, които са нестабилни молекули, които могат да причинят клетъчно увреждане и да увеличат риска от състояния като диабет, болест на Алцхаймер и сърдечни заболявания.

Освен това ядките макадамия се гордеят с някои от най -високите нива на флавоноиди от всички дървесни ядки. Този антиоксидант се бори с възпалението и помага за понижаване на холестерола

2.Може да подобри здравето на сърцето

Ядките от макадамия могат да намалят риска от сърдечни заболявания.

Различни проучвания показват, че яденето на 8–42 грама от тях дневно може да понижи общия и LDL (лошия) холестерол с до 10%.

3. Може да подобри здравето на червата

Ядките от макадамия съдържат фибри, които могат да бъдат от полза за храносмилането и цялостното здраве на червата.

Както е при повечето ядки, разтворимите фибри в ядките макадамия могат да действат като пребиотик, което означава, че помага за храненето на полезните чревни бактерии.

4 Може да намали риска от метаболитен синдром

Метаболитният синдром е група от рискови фактори, включително високи нива на кръвна захар и холестерол, които повишават риска от инсулт, сърдечни заболявания и диабет тип 2. Изследванията показват, че ядките от макадамия могат да предпазват както от метаболитния синдром, така и от диабет тип 2.

5.Може да помогне за отслабване

Въпреки че са богати на калории, ядките от макадамия могат да ви помогнат да отслабнете.

Това може да се обясни отчасти с техните количества протеини и фибри, за които е известно, че намаляват глада и насърчават чувството за ситост

Ако сте любопитни за тази ядка, опитайте да я добавите към вашето хранене още днес, като я закупите от нашият магазин: Сурова макадамия